Werkwijze

Werkwijze GZ psycholoog Anouk Broeders

Kennismaking

We bespreken eerst natuurlijk waar je precies hulp bij kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan PTSS symptomen, een postnatale depressie, angsten voor of na de bevalling, het verwerken van een miskraam of misschien wel andere angsten en onzekerheden in het moederschap.

We werken aan jouw doelen, welke verandering jij wil doormaken. Leidend is wat jij wil bereiken en wat jou in de weg staat. Dus dat brengen we eerst samen helder in kaart.

Dat doen we in een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Deze plan ik zo snel mogelijk in nadat je je hebt aangemeld. Het kennismakingsgesprek vindt telefonisch plaats.  Dit gesprek van ongeveer 20 minuten is bedoeld om te bepalen of mijn werkwijze aansluit bij je verwachtingen en hulpvraag en we nemen door welke hulp lijkt aangewezen. Voor therapie binnen de basisggz is een verwijzing nodig van de huisarts. Ook is het kennismakingsgesprek belangrijk om te kijken of je  je voldoende op je gemak voelt om een traject bij mij aan te gaan.

 

Als dat het geval is plannen we een intake, waarbij we uitgebreid op je persoonlijke situatie ingaan en vervolgens samen een besluit nemen welke behandeling het meest bij jou aansluit. Ik zal transparant samen met je doornemen welke afwegingen we qua werkwijze hierin kunnen maken. Als ik niet kan bieden wat je nodig hebt, zal ik dit ook bespreken en meedenken voor een alternatief. Gaan we wel samen aan de slag dan leggen we de doelen, werkwijze en schatting van de duur van het behandeltraject vast in een behandelplan. Ik bied kortdurende behandeltrajecten (van max. 12 sessies). Waarbij ik je nu al kan vertellen dat de meeste vooruitgang al binnen een paar sessies wordt bereikt! Daarnaast geef je bij een basisggz-behandeling in een aparte behandelingsovereenkomst expliciet toestemming voor het starten van de behandeling.