This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Het hoge woord mag eruit! Wat al een tijdje in de maak was, gaat nu bloeien. Ik ga met de praktijk verhuizen! Binnen Rijen, naar een eigen ruimte aan een hele mooie tuin. Ik kan bijna niet wachten…vanaf 1 juli vinden jullie mijn praktijk aan de Laagstraat 61 in Rijen. In het pand van La Bonne Image van Marcia en Eric mag ik een prachtige ruimte huren, met eigen entree, aan een prachtige tuin. Ik voel de rust en de verbinding met de natuur nu al.

Het begon afgelopen winter, zoals zo veel ideeën beginnen. De stilte van de winter nodigt hiervoor uit. Niet helemaal toevallig deed ik in die periode ook een bewuste stap terug van social media. Behoefte aan minder prikkels, energie behouden, energie winnen. Vooral even terug bij mezelf komen. Op veel terreinen was het onrustig bij me, wat me ook confronteerde met mezelf. Ik heb er de tijd voor genomen, om het niet te weten, vooral veel te voelen. En ik ging sporten (oef) en paste mijn voedingspatroon aan (oef). Rond maart kwam er de eerste nieuwe energie. En de eerste nieuwe stappen. En dat is dan vaak een periode waarin ook kansen ontstaan. Veel gesprekken verder kwam er dus een kans. Deze mooie ruimte, een plek die ik goed ken, perfect om binnentherapie met buitentherapie meer te gaan te verenigen.

Een van onze grootste vrijheden is het hebben van een keuze. De keuze om deze nieuwe weg in te gaan is leuk en spannend tegelijk. Het betekent ook afscheid nemen van een hele fijne plek bij Moooy, waar ik heb kunnen groeien. Zeker ben ik Yvonne dankbaar dat ik zo welkom was. Mijn startplek, ruim 4 jaar geleden. De plek waar mijn praktijk is gegroeid. Ik leerde dat zichtbaar zijn oké is. Dat een fijne warme plek belangrijk is om goede zorg te kunnen bieden. Dat je een stukje van mij ziet, zodra je in de kamer bent. Dat delen verbinden is.. en helpt! Dat je als ondernemer, ook in een eenmanspraktijk, niet eenzaam bent. Ik heb al zoveel leuke en inspirerende mensen ontmoet de afgelopen jaren. En ik ben heel dankbaar dat er al zoveel moeders hier hebben kunnen groeien.

Zoals het met groeien gaat, groeit de praktijk nu verder. Niet in omvang (wat misschien gezien de zorgnood wel de eerste ingeving is om te doen), maar in vorm. Dichtbij mezelf blijven. De locatie is nieuw en ik kan mijn manier van werken verder ontwikkelen met buitentherapie. De rust en de buitenruimte aan de Laagstraat past bij de manier van werken die de afgelopen jaren ook steeds meer bij mij is gegroeid. Het buiten werken. Met de natuur werken. Als spiegel voor reflectie en bewustwording. Met daarbij een hele fijne binnenruimte. Die ik bij traumatherapie ook onmisbaar vind; een stukje binnenrust en geborgenheid. Ik denk dat deze nieuwe ruimte dit allemaal kan bieden. Ik voel de energie weer vol stromen. Er zijn nog veel stappen te maken de komende weken, ik heb er zin in! Op naar 1 juli!

Inspirerend gedicht:

PAD

neem de bocht
en als je wilt
vlieg je er zingend uit
klim de berg
en als je mag
stop je vlak voor de top
volg de lijn
als het je past
blijf je steeds er binnen
dwaal doodlopend
als je botst
verleg en laag je lat
maar blijf
in godsnaam
op het echte
en niet het rechte pad

Merel Morre

We gebruiken cookies om de website-ervaring te optimaliseren. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.