This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Naar buiten gaan in je therapiesessies opent een schatkist aan mogelijkheden. Buiten zijn helpt: stress neemt af. Vraag jezelf eens af: hoe vaak ben ik echt buiten puur voor en met mezelf? Met jouw blik naar buiten, alle zintuigen die aan staan. Dit alleen al helpt om inzichten beter te onthouden. En je creativiteit wordt gestimuleerd, waardoor je makkelijker tot een nieuw perspectief kan komen. Hoe gaaf is het als je dit jouw cliënten kan bieden. Laatst schreef iemand: ‘op stoelen kleeft honing’. Actief naar buiten opent meteen de ervaring, je cliënt komt uit het hoofd en is in de ideale omstandigheden om te leren. Ruil je stoel dus in voor een sessie buiten. 

In therapiesessies buiten maken we gebruik van deze schatkist die de natuur als vanzelf in zich heeft. Maar we zetten de natuur ook actief in. Vragen zijn gericht op het onderzoeken van gedachten en gevoelens die iemand overspoelen of niet loslaten. Metaforen komen op, waardoor je cliënt ook in beeld een inzicht tot zich kan nemen. Een veelgestelde vraag: Kijk eens om je heen, wat resoneert met jouw gevoel op dit moment? Beelden worden tastbaar en dat helpt om je los te maken van je gevoelens en gedachten. Wat merk je op als je het vanaf een andere kant bekijkt, dichterbij, verder weg, als je het letterlijk vasthoudt en weer loslaat. Dan is de boom waar je eerst als vanzelf voorbij liep, of die je wellicht opviel als ‘mooi’ ineens een hulpmiddel bij het doorwerken van innerlijke worstelingen. 

18 april 2024 neem ik je als zorgprofessional mee naar buiten tijdens de workshop: 

Van binnen naar buiten werken, workshop buitenpsychologie. Bij King nascholing. Hoe neem je als therapeut deze stap naar buiten met je cliënt en welke oefeningen kun je direct inzetten. Neem je nieuwsgierige blik mee. Dan kun je het gaan ervaren wat buitenpsychologie jou kan brengen in je praktijk. Heel graag tot dan! 

We gebruiken cookies om de website-ervaring te optimaliseren. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.